В поредна  публикция на Дейли телеграф по повод на тримата

...
В поредна  публикция на Дейли телеграф по повод на тримата
Коментари Харесай

"Дейли Телеграф": Двама от задържаните за шпионаж в полза на Русия вероятно имат връзки с "Възраждане"

В поредна  публикция на " Дейли телеграф " във връзка на тримата арестувани българи за шпионаж в интерес на Русия се акцентира, че Бисер Джамбазов и Катрин Иванова, които са били членове в изборни секции на провеждани на Острова избори, евентуално имат връзки с проруската партия " Възражане ". Изданието осведоми, че прокуратурата в София е почнала следствие на дейноста на Русев, Джамбезов и Иванова поради опасения, че като част от прокремълска мрежа те може да са се пробвали да се намесят в българските избори във Англия.
 
Тримата са били арестувани през февруари по съмнение за закононарушения по Закона за служебната загадка, само че след това бяха упрекнати само в владеене на подправени паспорти и други документи. В България обаче има опасения, че техните хипотетични действия не са били лимитирани единствено до Обединеното кралство, където са основани от към десетилетие и че тяхна задача е била да наблюдават антикремълски фигури, в това число публицисти, в цяла Европа. Прави се инспекция за връзки с партия " Възраждане ", известна със своите антизападни, проруски позиции.
 
Вестникът е контактувал с компанията The Doctors Laboratory, основана в централен Лондон, където е работила Иванова. Говорител на компанията е споделил пред " Дейли телеграф ": " Можем да потвърдим, че упоменатото лице е било наето от компанията в предишното. По време на набирането на личния състав е осъществена прецизна инспекция в сходство с фирмената политика. Тъй като това е полицейски въпрос, компанията няма да прави повече мнения ".
 
За момента не мога да потвърдя информации от България, че някои от българите са работили в кметството на община Енфийлд в Лондон. В инспекцията на кадровия състав на общината през годините не открих техните имена. По-вероятно е основаната от тях платформа за оказване на помощ на българите на Острова да е свързвана с кметствата на Енфийлд и Брент по линия на активността на общините за поощряване на интеграцията на чужденците и стратегии, по които могат да се финансират сходни действия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР